LUTY 2025

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
6 lutego 2025

 

                                                                                                                                     JADŁOSPIS

 

Lp.

DATA

                  ŚNIADANIE

                        OBIAD

      PODWIECZOREK

  ALERGENY

1.

Wtorek

04.02.2025 r.

Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, woda.

Brokułowa, kasza gryczana, gulasz mięsno-warzywny, owoc, kompot.

Kakao, pączki,(wypiek własny), owoc.

Mleko, pieczywo, masło, jajko, seler, mąka, kakao.

2.

Środa

05.02.2025 r.

Kasza manna, pieczywo z masłem, ser biały z dżemem, woda. 

Pomidorowa z ryżem, ziemniaki, schab duszony, sur. marchewka mini, kompot.

Płatki kukurydziane z jogurtem, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, kasza, ser, seler, mąka, śnietana, płatki, jogurt.

3.

Czwartek

06.02.2025 r.

Kawa inka, pieczywo z masłem, pasta rybna z ogórkiem, woda

Selerowa, makaron, potrawka z indyka, 

sur. buraczki z masłem, kompot.

Kasza manna z owocami.

Mleko, pieczywo, masło, ryba, seler, makaron, kasza.

4.

Piątek

07.02.2025 r.

Płatki kukurydziane, pieczywo z masłem, serek Capresii z papryką, miód, woda.

Krupnik, ziemniaki, kotlet rybny smażony, 

sur. kapusta kiszona z jabłkiem, kompot.

Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, parówka, ketchup, ogórek.

Mleko, pieczywo, masło, ser, płatki, seler, jajko,kasza, ryba.

5.

Poniedziałek

10.21.2025 r.

Herbata, pieczywo z masłem, paprykarz z ogórkiem i rzodkiewką, woda.

Burakowa, kasza jaglana, pulpety w sosie koperkowym, sur. ogórek kiszony, kompot.

Kakao, bułka z masłem i dżemem, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, jajko, seler, mąka, kakao.

6.

Wtorek

11.02.2025 r.

Płatki ryżowe, pieczywo z masłem, serek kanapkowy z papryką, dżem, woda.

Kapuśniak z kaszą, kluski śląskie, polędwiczki duszone, sur. marchewka mini, kompot.

Kakao, chrupki kukurydziane, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, ser, seler, kasza, jajko, mąka,kakao

7.

Środa

12.02.2025 r.

Kawa inka, pieczywo z masłem, pasta z soczewicy z ogórkiem, ser żółty z rzodkiewką,  woda.

Kalafiorowa, ryż, kurczak z warzywami, owoc,  kompot.

Budyń waniliowy, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, seler, soczewica, ser, mąka, jajko.

8.

Czwartek

13.02.2025 r.

Płatki owsiane, pieczywo z masłem, serek waniliowy, marchewka, woda.

Barszcz czerwony z soczewicą, ziemniaki, kotlet mielony, sur. kapusta pekińska, kompot.

Ryż z jabłkiem.

Mleko, pieczywo, masło, serek, płatki, seler, mąka, soczewica, jajko.

9.

Piątek

14.02.2025 r.

Herbata z cytryna, pieczywo z masłem, schab parzony z ogórkiem i rzodkiewką, woda.

Jarzynowa, naleśniki z serem białym i truskawką, czekolada, owoc, kompot.

Kakao, ciastka owsiane, owoc.

Pieczywo, masło, seler, jajko,  mąka, ser, czekolada, mleko, kakao, ciastko.

10.

Poniedziałek

17.02.2025 r.

Kaszka kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, papryka, krem kokosowy, woda.

Pomidorowa z ryżem, ziemniaki, klops pieczony, sur. kapusta biała z marchewką i jabłkiem, kompot.

Mleczko czekoladowe, wafle ryżowe, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, serek, śmietana, jajko, mąka, krem kokosowy, mleczko.

    Dyrektor:   Zofia Grzymkowska                                                            Intendent: Nietubyć Elżbieta                                        Kucharka: Adamczyk Anna



                                                                                                                                     JADŁOSPIS

 

Lp.

DATA

                  ŚNIADANIE

                        OBIAD

      PODWIECZOREK

  ALERGENY

1.

Wtorek

18.02.2025 r.

Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, sałatka jajeczna z pomidorem i szczypiorkiem, woda.

Kalafiorowa, ryż, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, owoc, kompot.

Kakao, szyszki z ryżu preparowanego, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, jajko, seler, mąka, kakao.

2.

Środa

19.02.2025 r.

Płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z dżemem, miód, woda. 

Szpinakowa z ryżem i jajkiem, ziemniaki, kiełbasa grilowana, sur. marchewka mini, owoc, kompot.

Kasza manna z owocami.

Mleko, pieczywo, masło, ser,  seler, mąka, śmietana, jajko, kasza.

3.

Czwartek

20.02.2025 r.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z ogórkiem i rzodkiewką, woda

Grochowa, kasza bulgur, klops pieczony, 

sur. kapusta czerwona, owoc, kompot.

Kakao, ciasto bananowe, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, ryba, seler, kasza, groch, jajko, kakao, mąka.

4.

Piątek

21.02.2025 r.

Płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, serek Capresii z papryką, krem kokosowy, woda.

Kapuśniak z kaszą, ziemniaki, kotlet jajeczny smażony, sur. marchewka z porem i jabłkiem, kompot.

Herbata z cytryną, bagietka z masłem, parówka, ketchup, ogórek.

Mleko, pieczywo, masło, ser, płatki, seler, jajko, kasza.

5.

Poniedziałek

24.02.2025 r.

Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, paprykarz z ogórkiem i rzodkiewką, woda.

Pieczarkowa, kasza jaglana, pulpety w sosie koperkowym, sur. ogórek kiszony, owoc, kompot.

Płatki kukurydziane z jogurtem, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, seler, mąka, jajko, płatki, jogurt.

6.

Wtorek

25.02.2025 r.

Płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy z papryką, dżem, woda.

Pomidorowa z ryżem, kluski śląskie, schab duszony, sur. buraczki z masłem, owoc, kompot.

Kakao, chrupki kukurydziane z miodem, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, ser, płatki, seler, jajko, mąka, śmietana, kakao

7.

Środa

26.02.2025 r.

Kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem, jajko ze szczypiorkiem, ser żółty z rzodkiewką,  woda.

Ogórkowa, kasza kuskus, udziec z indyka duszony z warzywami, owoc,  kompot.

Budyń waniliowy, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, jajko, ser, seler, kasza, śmietana, mąka,

8.

Czwartek

27.02.2025 r.

Płatki orkiszowe, pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy, marchewka, woda.

Rosół z makaronem, ziemniaki, gołąbki z mięsem i kapustą, owoc, kompot.

Kakao, pączki, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, serek, płatki, seler, mąka, makaron,  kakao, pączki.

9.

Piątek

28.02.2025 r.

Herbata z cytryna, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, pomidor, rzodkiewka, woda.

Jarzynowa, ryż, ryba po grecku, sur. ogórek kiszony, owoc, kompot.

Kakao, chałka z masłem i dżemem, owoc.

Pieczywo, masło, seler, jajko,  mąka, ser, czekolada, mleko.

10.

Poniedziałek

03.03.2025 r.

Musli, pieczywo mieszane z masłem, pasta „Shreka” z awokado i jajkiem, miód, woda.

Krem marchewkowy, ziemniaki, polędwiczki duszone, sur. kapusta pekińska z kukurydzą, owoc, kompot.

Ryż z jabłkiem.

Mleko, pieczywo, masło, serek, musli, jajko, mąka, śmietana, kakao

    Dyrektor:   Zofia Grzymkowska                                                            Intendent: Nietubyć Elżbieta                                        Kucharka: Adamczyk Anna