Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

LUTY 2020/2021

4 lutego 2021

 

JADŁOSPIS

 

 

JADŁOSPIS

 

 

 

Lp.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

ALERGENY

1.

Poniedziałek

15.02.2021r.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, humus z ogórkiem, ser żółty z rzodkiewką, woda.

Brokułowa, kasza jęczmienna, polędwiczki w sosie porowym, sur. pomidor z bazylią, owoc, kompot.

Ryż z jabłkiem, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, ser, seler, kasza, mąka, ryż

2.

Wtorek

16.02.2021r.

Płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy z papryką, dżem, woda.

Pomidorowa z ryżem, kluski śląski, gulasz mięsno- pieczarkowy, sur. kapusta pekińska, owoc, kompot.

Płatki kukurydziane z jogurtem, owoc.

Mleko, płatki, pieczywo, masło, serek, seler, mąka, jajko, ryż, płatki, jogurt.

3.

Środa

17.02.2021r.

 

Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, woda.

Selerowa, ryż, ryba po grecku, sur. ogórek kiszony, owoc, kompot.

Kasza kukurydziana z musem owocowym, owoc.

Mleko,pieczywo, masło, jajko, seler, ryż, ryba, kaszka

4.

Czwartek

18.02.2021r.

Płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, serek Capressi, papryka, miód, cripsy owocowe, woda.

Szpinakowa, ziemniaki, udko kurczaka pieczone, sur. buraczki z masłem, kompot.

Kakao, bułka z masłem i pomidorem.

Mleko, płatki, pieczywo, masło, serek, seler, ryż, śmietana, kakao.

5.

Piątek

19.02.2021r.

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, pomidor, woda.

Jarzynowa, pierogi leniwe z serem i masłem, sur. marchewka z jabłkiem, czekolada, kompot.

Kasza manna, owoc.

Pieczywo, masło, seler, ser, śmietana, mąka, jajka, mleko, czekolada, kasza

6.

Poniedziałek

22.02.2021r.

Płatki jaglane, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z rzodkiewka, krem czekoladowy, cripsy owocowe, woda.

Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, schab parzony, sur. cukinia z ogórkiem i papryką, owoc, kompot.

Kakao, wafle ryżowe z miodem, owoc.

Mleko, płatki, pieczywo, masło, ser, czekolada, seler, makaron, kakao, wafle.

7.

Wtorek

23.02.2021r.

Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, jajko ze szczypiorkiem, pomidor, woda.

Ogórkowa, kasza kuskus, pulpety drobiowe, sur. kapusta czerwona, owoc, kompot.

Budyń waniliowy, owoc.

Mleko, pieczywo, masło, jajko, seler, kasza, mąka, śmietana.

8.

Środa

24.02.2021r.

Kaszka kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, serek Almette, rzodkiewka, dżem, woda.

Barszcz czerwony z soczewicą, ziemniaki, udziec z indyka duszony, sur. kapusta pekińska z marchewką, owoc, kompot.

Kakao, placki drożdżowe z jabłkiem.

Mleko, kaszka, pieczywo, masło, serek, seler, soczewica, jajka, kakao, mąka.

9.

Czwartek

25.02.2021r.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy, ogórek, awokado, rzodkiewka, woda.

Cebulowa, makaron, potrawka z indyka,

sur. pomidor z ogórkiem, owoc, kompot.

Kakao, jabłko pieczone, wafel.

Mleko, pieczywo, masło, seler, soczewica, makaron, kakao, wafle.

10.

Piątek

26.02.2021r.

Kasza kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, serek wiejski, miód, marchewka, woda.

Kapuśniak z kaszą, ziemniaki, kotlet rybny smażony, sur. ogórek zielony, owoc, kompot.

Herbata, pieczywo z masłem, parówka, pomidor.

Mleko, kasza, pieczywo, masło, serek, seler, jajko, ryba, mąka

 

Nauczyciel zastępujący dyrektora: Sierota Marta Intendent: Nietubyć Elżbieta Kucharka: Dawidczyk Sabina